Icon of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, a plecat acum din Miami. Botezul facut de Messi

Cea mai mare navă de croazieră din lume, Icon of the Seas, deținută de Royal Caribbean, a plecat sâmbătă din portul Miami din Florida, Statele Unite, pentru prima sa călătorie inaugurală de șapte zile în Caraibe, relatează AFP.

Marți, fotbalului Lionel Messi a botezat vasul, apăsând pe un buton lovind o sticlă de şampanie în fuselaj.

Icon of the Seas, o proprietate înregistrată în Bahamas, are 365 de metri lungime, 20 de punți, 2.805 cabine și 40 de restaurante.

Vasul are capacitatea de a transporta 5.610 oameni, inclusiv 2.350 de membri ai echipajului. Este împărțit în opt zone diferite și are șapte piscine, nouă jacuzzi și o cascadă de 17 metri înălțime.

În prima sa călătorie în Caraibe, va vizita Basseterre, capitala statului Saint Kitts și Nevis, apoi va merge la Insulele Virgine Americane la Charlotte Amélie, apoi la insula privată Coco Cay din Bahamas, înainte de a se întoarce la Miami.

Potrivit site-ului Clean cruising, prețul unui bilet începe de la 436 de dolari pe zi.

Este prima navă a gigantului american de croaziere care funcționează cu gaz natural lichefiat (GNL), un combustibil fosil prezentat de industrie ca o opțiune mai ecologică pentru combustibilul grea. Cu toate acestea, acest tip de combustibil eliberează metan, un gaz cu efect de seră extrem de dăunător.

Royal Caribbean spune că nava are un sistem de transformare a deșeurilor în energie și un altul de reciclare an apei de la bord, făcându-și angajamentul de a minimiza impactul acestor nave asupra mediului.

Nava, care cântărește 250.800 de tone, de cinci ori mai mari decât Titanicul, au fost construite în Turku, Finlanda.

Tagged: Tags